Românul și pozatul excesiv

Notă: Articolul nu are nicio legătura cu fotografia, „pozografia”e o ramură total paralelă.

Am observat de mult obsesia asta la români atunci când pleacă undeva, mai ales într-o țară străină să se apuce de pozat tot, absolut tot, de la coborârea din avion/autocar până la plecare. Încerc să-mi spun că nu e obsesie și să dau vina pe entuziasmul care apare atunci când dai de ceva nou și începi să te bucuri ca un copil mic care vede jucăria preferată într-o vitrină.

Am văzut foarte multe poze de la cunoscuți sau nu, făcute în vacanțe, foldere întregi cu sute sau mii de poze din fiecare locație în care au pozat tot ce le-a stat în cale. Toată treaba se împart în trei mari categorii: „poze cretine la nimic”, „poze cu protagoniștii mimând fețe zâmbitoare sau melancolice” și „poze cu împrejurimile”.


Prima categorie cuprinde de la fluturași, plăcuțe și tot felul de reclame idioate până la poze cu mâncare, produse etc. A doua categorie include după cum îi spune și numele, protagoniștii în mai toate pozițiile posibile de „poze cu maimuța”, astea de regulă ocupă cel mai mult spațiu și nu sunt șterse nici în cel mai rău caz pentru că sunt considerate o mină de aur, de preferat ar fi achiziționarea unu hard mare, mult mai mare. În sfârșit, cea de a treia categorie este aceea ce are la bază împrejurimile în care s-au învârtit protagoniștii cuprinzând tot ce ține de clădiri, nori, copaci, flori, statui, cărămizi și așa mai departe. Devine dea-dreptul plictisitor să te uiți la o asemenea serie de imagini, încerci să găsești ceva interesant în ele, dar îți tot vine să caști.

Bun, știu că am aberat, asta era și ideea, dar principalul mesaj este că, atunci când te duci undeva, nu te apuc să strici cadrele pe toate prostiile. O vai uite ce reclamă mișto, clic, ia uite și ce mare e, încă un clic, și tot așa până umpli cardurile cu nimic. Știu că-ți place ce vezi, că-ți place să surprinzi dar organizează-te, fii atent la detalii și trage cadre doar la ceea ce este mai frumos și interesant și să vezi cu ce poze frumoase vii din concediu și în plus ai norocul să nu mai plictisești privitorii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *