Verificarea incompetențelor

Mâine am simulare la competențe digitale. Îi bun, că nu fac restul orelor, nu mă trezesc dimineață, simularea începe la 12 deci am timp să mă dezmeticesc. Eu personal nu-mi fac probleme, nu din cauză că e doar simulare ci din cauză că e din domeniul meu de activitate zilnică deci nu are cum să nu iasă bine. Dar nu despre asta voiam să vorbesc defapt în acest articol.

După ce am dat peste știrea asta și după ce am văzut modelul de subiect am rămas puțin pe gânduri. M-am m-ai uitat încă odată pe subiecte și încă dată la știre și am încercat să găsesc o logică. În primul rând subiectele sunt lucruri de cultură generală, zic eu, și de care te lovești zilnic, pentru că în ziua de azi puțini sunt elevii care nu au un calculator acasă iar dacă nu au acasă cu siguranță au prieteni care să aibă. Oricum, subiectele alea sunt despre cele mai ușoare lucruri din informatică, asta-i clar, și se învață ușor și la profil cu o singură oră pe săptămână.

Primele două pipițe intervievate în știre spun că nu au făcut foarte mult și nu sunt foarte pregătiți. Dar stau și mă întreb, chiar trebuie să fii foarte pregătit ca să știi că un Mb are 1024 de kb și nu 1000? Sau că un laptop are monitor LCD și nu CRT? Știu pe cineva care a spus că se contează la internet prin monitor. Și nu e de râs. Pentru că sunt lucruri logice și întâlnite zilnic. Înțeleg că ești fată și nu te interesează domeniul, dar totuși, în patru ani de liceu chiar dacă ai făcut o oră de informatică pe săptămână nu cred că nu ți-a zis nimeni că la internet te conectezi prin placa de rețea. Dacă îmi aduc bine aminte asta înveți prin clasa a 9-a sau a 10-a. Sau cât de greu poate fi să organizezi niște fișiere, să editezi ceva în Word, Excel și PowerPoint sau să cauți ceva pe Google?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *