Undeva la mijloc prin USA

ând eram mai mic, și am început să-mi construiesc propriile vise, unul dintre ele, aruncat în colțul imposibilității, era să ajung în America, să văd și eu cu ce se mănâncă visul ăsta american despre care aberează toată lumea și pe care îl vedem trăit de alții la televizor. Dar visele devin realitate și „de obicei nu crezi până nu vezi cu ochii dacă se poate”. Și se poate, după o investiție de 2 ani de facultate, 3000$ și un interviu la Ambasadă am luat viza și am ajuns în America, locul unde poveștile din filmele Hollywoodului se întâmplă în viața reală.

America-i mare, dar toți ce fac pasul ăsta se adună pe coasta de est. Mai aproape de casă, mai aglomerat, mai plin de orașe imense, mai plin de agitație. Eu am ales vestul. Sălbatic, cum ar zice unii, dar înconjurat de natură, la granița dintre California și Nevada, la limita dintre deșert și civilizație, la granița dintre mexicani și filipinezi. Un mic ghetou, cum l-a denumit un român stabilit aici de peste 10 ani.

Prima impresie, după ce am ieșit din aeroport, mi-a coborât stomacul din gât la locul lui după un zbor de 12 ore la 10.000 de metri, m-am dezmeticit puțin și am ajuns în centrul San Franciso-lui a fost bă ești prost, în ce film sunt? Cam ceea ce numesc ei șoc cultural, sau să-i zic șoc de civilizație? Dar asta în alt articol.

Dar după o lună în care vezi în ce sens se învârte universul pe acest tărâm neexploatat și plin de zâmbăreți, după ce cântărești ce ai lăsat în urmă, după ce începi să vorbești pe aceeași limbă, -metaforic vorbind-, după ce îți dai seama că există locuri unde se poate trăi mai mult decât decent cu același efort chiar dacă nici aici nu sunt câinii aia cu colacii în coadă, ajungi să te obișnuiești, să-ți dorești să nu te mai întorci, dar… constați că ceva te oprește să schimbi adresa… constați că există ea care te așteaptă acasă. Oricât de fin e aici, oricât îmi place… mi-e dor de tine cum mi-a fost dor de ducă.

Va urma…

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *