Tu cum citesti?

Citirea joaca un rol important in viata noastra…de aici importanta de a invata sa citesti mai repede si mai bine. Majoritatea elevilor citesc lent, nu se pot concentra atunci cand o fac si nu isi pot aminti prea multe lucruri din ceea ce au citit. Noi, elevii uitam cam 50% din ceea ce am citit la doar cateva secunde dupa ce am terminat.

Ati observat ca unii oameni citesc mai repede decat ceilalti? Sunt curios cum se poate mari viteza de citire. Este binecunoscut faptul ca toti oamenii citesc mult mai lent decat ar putea, pentru ca citirea rapida ar duce la o micsorare a intelegerii, sau chiar la pierderea concentrarii ( daca exista ).

Teoretic, inca nu am ajuns la stadiul asta…se spune ca orice om poate citi de doua ori mai repede iar nivelul intelegerii ar fi la fel.

Eu ramasasem cu o chestie, de cand eram mic…si anume cititul pe silabe. Prin exercitiu, am depasit faza asta dar cunosc persoane care nu o fac.

Multi vor spune ca nu ii intereseaza, pentru ca ei oricum nu citesc niciodata. De fapt, dragii mei…tocmai asta ati facut: ati citit.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *