Sentimentul de frica

Frica este un sentiment puternic. In alte cuvinte, frica a protejat specia noastra si ne-a ajutat sa supravietuim. Si inca mai face asta in ziua de azi. Iti poti imagina daca stramosii nostri nu simteau nici o teama In fata unui animal feroce si nu luau masuri pentru a se proteja sau alerga? Frica este o parte din instinctul nostru de autoconservare si ne poate scoate din multe necazuri. Bazandu-te pe frica ta, chiar daca nu o intelegi, poate fi o decizie buna de cele mai multe ori.

Dar daca lasi frica ta sa scoata ce e mai bun din tine?

Ce se intampla daca frica, de fapt te controleaza si te impiedica sa realizezi lucruri mai mari? De a nu lua riscurile necesare pentru a avea succesul dorit Nu poti reusi, daca nu incerci. Cel mai important, ce se intampla daca teama dezvolta anxietatea ta si te aduce la un pas de tulburare mintala?

Primul lucru pe care trebuie sa il faci este sa identifici radicinile fricii tale. Teama are mult de a face cu istoria noastra personala, valorile pe care parinti si rudele noastre le-au transmis catre noi.

Cunoscand teama, te poate ajuta nu doar sa o intelegi, dar de asemenea sa o depasesti.

De ce iti este frica? Sfatul meu: fa o lista cu doua coloane. In prima coloana, care este cel mai rau lucru care se poate intampla prin incercarea ta, iar in a doua coloana, cum poti impiedica sa se intample sau sa depasesti consecintele, prin solutii.

Cand ai terminat uita-te la lista si incearca sa-ti dai seama daca poti minimiza riscul si sa iei o decizie: castigurile depasesc consecintele? Care sunt sansele de succes? In cazul in care cotele sunt in favoarea ta, poti gasi o modalitate de a depasi dificultatile, luand apoi un risc calculat, asa cum imi place sa-l numesc.

Daca exista sanse mari de succes si riscurile sunt sau pot fi depasite cu usurinta este timpul sa iei aceasta sansa si sa te confrunti cu frica. Care este cel mai rau lucru care se poate intampla? Tu vei stii. Stii ce? Chiar daca vei reusi sau nu, nu te vei gandi toata viata la „cum era daca..” si vei putea depasi frica ta.

Ce se intampla vei esua? Cu totii invatam din greselile noastre, dar vom calcula si preveni esecul de la a deveni un dezastru total. Dar cel mai important, vei vedea cum treci peste frica si asta aduce posibilitati infinite

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *