Scula care-ți trebuie…

Scula care-ți trebuie… ori nu o ai, ori o ai dar nu știi s-o folosești. E o problemă generală a celor care se mută în casă nouă sau care se apucă de renovat. La început, pare simplu, cât e să cumperi câteva găleți de var și să le împrăștii pe pereți sau cât de greu poate fi să dai câteva găuri în pereți pentru a spânzura niște corpuri de mobilă? Ei, să știți că este! Când m-am apucat cu ai mei părinți de renovat apartamentul, am zis că, gata, mergem la cumpărături și ne apucăm de treabă. Totul a decurs perfect, până când ne-am dat seama că peretele e mai bățos decât noi iar pentru al dovedi trebuie cineva cu experiență în găuri (de pereți) și, desigur, cu scule profesionale, și nu cu orișice așa zise scule de bazar pe care le aveam noi prin casă.

Odată găsiți oamenii potriviți cu echipamentul potrivit, am răsuflat liniștiți. O dată începută treaba, de data asta pe bune, am rămas impresionat de dăruirea și priceperea unora pentru această meserie. Eu, recunosc, n-am nici pricepere, nici dăruire, și mai ales, n-am răbdare. În timpul lucrărilor de reamenajare, ce au durat vreo 3-4 săptămâni, m-am jucat cu un polizor unghiular, încercând să tai niște țevi și așa am descoperit că nici cu precizia nu mă împac.

Așa că, dacă te apuci de treabă prin sau pe lângă casă, nu uita, ai nevoie de scule profesionale, și eventual de cineva care să știe să le folosească!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *