Schimbari

Lovinescu a zis asa:

Timpul se schimba. Trebuie sa ne schimbam si noi cu dansul.

Mare dreptate a avut. Fara pic de caterinca. Ma uit in jur si vad ca timpul trece, insa destule lucruri raman neschimbate. Unele lucruri chiar ar trebui sa sufere aceasta schimbare despre care vorbim cu totii….se discuta despre aruncatul vechilor obiecte. Televizoare, haine pe care nu le mai imbraci, paturi, lucruri care nu-ti folosesc dar inca le pastrezi.

E logica treaba, Ramona a spus intr-un post anumite lucruri, si are dreptate. Au valoare sentimentala. Mi-e greu si mie sa arunc lucruri primite de la persoane dragi ( chiar daca nu-mi folosesc ), mi-e greu sa arunc lucruri cumparate de mine…pentru ca stiu ce efort am facut sa le achizitionez…daca nu efort din partea mea, din partea parintilor. Pentru ca pana anul asta, nu mi-am cumparat nimic din banii mei.

Stii, ai o anumita satisfactie atunci cand iei ceva…si-l iei din munca ta, din efortul tau depus….chiar daca e mic, nu conteaza, stii ca e al tau, stii ca te-ai zbatut pentru el.

Schimbarea asta nu o produce timpul…o producem noi. Nu e usor sa te schimbi. Sunt persoane care doresc de ani de zile sa schimbe ceva, dar nu reusesc….iar oameni normali, care se accepta asa cum sunt, sufera anumite schimbari. Schimbari produse de anumite fapte, gesturi sau intamplari…fie ele voite ori nu.

Treaba interesanta e ca toti ne schimbam. Unii recunosc asta, altii nu dau importanta iar unii nici nu vor sa auda asa ceva.

Intrebarea mea pentru tine e: Vrei sa te schimbi? As dori argumente…pro sau contra.
Parerea mea e ca pana la urma toti vrem sa ne schimbam, chiar daca nu constientizam asta. Schimbarea poate insemna evolutie, iar evolutia inseamna un pas inainte. Un pas inainte pentru societate, dar in primul rand pentru tine. Daca vrei sa schimbi lumea, indicat ar fi sa incepi cu tine…

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *