Prietenia dintre un barbat si o femeie

Am avut o prietena buna timp de multi ani. O amica. Nu s-a pus niciodata problema sa avem o relatie.

Ne vedeam zilnic si petreceam mai multe ore impreuna, discutand si ascultand muzica etc. Eram prieten si cu sora si fratele ei. Ma duceam in vizita la ei acasa. Era o fata deosebita, exuberanta, plina de umor si eram mereu pe aceeasi lungime de unda.

Ne simteam foarte bine impreuna. Ne povesteam tot ce faceam. Ea imi povestea spre exemplu, de iubitii ei, si eu ii dadeam sfaturi. Si invers. Nu aveam secrete unul fata de celalalt. Si nici fata de fratii ei.

La un revelion, mi-a facut lipeala cu o prietena de-a ei, o fata pe care am placut-o. A fost un „blind date” reusit. Am inceput o relatie cu acea fata, care a durat multi ani si a fost importanta in viata mea. Dar nu acesta e subiectul.

La un moment dat, a aparut un eveniment nefericit in viata amicei mele (despre care nu pot da mai multe detalii) si in urma caruia ea a devenit marcata. Ulterior s-a inchis in ea si s-a izolat de prieteni, inclusiv de noi.
Si nu avea sa mai fie niciodata fata vesela, extraordinara pe care o stiam eu. Nu am putut face nimic pentru a schimba acea stare de fapt.

Dupa niste ani, amica mea s-a casatorit si a plecat din tara. Acum este la casa ei, in tara respectiva, cu sotul si o droaie de copii. Implinita, sper.

Ce a fost surprinzator pt mine, este ca am aflat mai tarziu de la iubita mea, ca amica respectiva i-a facut o scena teribila de gelozie la un moment dat, in momentul in care si-a dat seama ca lucrurile devenisera serioase intre noi.

Cum de nu a facut nicio miscare in acest sens timp de atatia ani?

Ma intreb in continuare, daca e posibila cu adevarat o prietenie intre un barbat si o femeie. Unii sustin ca intotdeauna intr-o astfel de situatie exista tensiune sexuala. Ca un fel de relatie neinceputa. Altii sustin ca dimpotriva, prietenia incepe abia dupa ce cei doi impart asternutul si tensiunea dispare. Ca abia dupa aceea poate fi un barbat prieten cu o femeie.

Experienta mea de viata este contradictorie in acest sens. Fireste, mi-as dori ca lucrurile sa fie mai simple… daca se poate. Sa apas pe un buton, si pac, sa aflu raspunsul la orice intrebare care ma framanta.

As vrea sa ma lamuresc. Ziceti-mi. E da ori ba. E posibila sau nu? Sa stiu daca am facut bine dand cu piciorul atator prietenii posibile, pe parcursul anilor, doar pentru ca la capatul celalalt al firului era o femeie.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *