Pietoni neatenti

Inca de cand eram mici ni s-a spus “uita-te de doua ori inainte sa treci strada”. Probabil ca toti va saturati sa ascultati de fiecare data asta, si sa raspundeti cu un “da, am grija”. Parintii nu ne-au spus degeaba. Traversatul strazii este extrem de periculos avand in vedere ca soferii nostrii sunt cum sunt…semafoarele nu functioneaza si lista poate continua.

Intorcandu-ma de la scoala azi, un cielo circula cu viteza pe strada principala, pe Dunarii. Se grabea sa treaca pe verde ( mai erau cam 7 secunde ). Pe la secunda 3 in care mai putea sa treaca, o domnisoara ii sare in fata. Franeaza si o loveste cu partea stanga. Am auzit franatul si m-am uitat imediat…am vazut-o pe domnisoara si in secunda urmatoare i-am vazut doar picioarele pe jos. Soferul a oprit, a ridicat-o pe domnisoara, a tras pe dreapta si s-a dus la ea. O intreaba daca se simte bine si ce a fost in mintea ei in momentul traversarii. S-a oferit sa o duca la spital, insa aceasta a refuzat. I-a dat un numar de telefon sa il sune in caz ca se intampla ceva…si mai departe nu mai stiu, am plecat…ma grabeam.

Mi-a ramas in minte momentul impactului, si s-a vazut ca a lovit-o destul de rau. Cred ca a durut-o, insa nu e vina mea 🙂 si nici a soferului. Pentru 3 secunde de asteptare, si-a riscat viata.

De-acum incolo, promit ca inainte sa trec pe rosu ma asigur…

One thought on “Pietoni neatenti

  1. Eu am ajuns atat de paranoica incat nu traversez pe rosu nici daca e strada goala. Se mai uita cate unii la mine ca la urs, dar pun piciorul pe zebra numai cand e verde.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *