Optimizare

De cate ori nu ai intrat pe un blog si te-ai lovit de acele culori de fundal “tipatoare”, de font imens sau viu colorat, de butoane, butonase, cacaturi, bling-blinguri, tot felul de videoclipuri si stelute? De multe ori, sunt convins…si vorbesc din proprie experienta.

Eu tin mult la design si niciodata nu mi-a placut sa tin o tema care sa ma plictiseasca, sa fie foarte inchisa la culoare si sa pleci de pe blogul meu ca de la o inmormantare. Conceptele grafice m-au pasionat intotdeauna si am tinut mult la asta. De asemenea, asezarea in pagina este foarte importanta.

Nu imi plac blogurile cu sidebar in partea stanga. Nu poti sa citesti cum trebuie. Omul trebuie sa vada intai continutul si apoi celelalte elemente.

E uimitor cat de repede pot citi oamenii. In medie, un post de-al meu este citit in aproape un minut, si asta pentru ca nu fac articole lungi. Asta e inca un secret, pe care din pacate multi nu-l cunosc, si anume: sa nu faci articole mari, pentru ca pot plictisi.

Ai urmarit uneori oamenii citind sau rasfoind pagini din blogul tau? Eu am facut asta, si am observat cat de frumos este…efectul ala de slow-motion, cand isi misca ochii printre randurile tale, parcurgand distanta asta “stanga-dreapta” ametitor de repede, insa totusi atat de incet si captivant.
Tu cum ti-ai optimizat blogul?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *