Natura lovește din nou, ninsori în ianuarie

Incredibil și senzațional! Natura lovește din nou, cu ninsori, ger și viscol chiar în luna ianuarie! Desigur, autoritățile sunt surprinse, România este sub sechestrul zăpezii. Iadul alb lovește și nimeni nu i se împotrivește. Chiar și eu am fost atât de surprins încât mi-a luat mai bine de… câteva zile cred (nu știu exact, că au înghețat și limbile ceasului de uluire) până să străbat acest subiect.

Pe lângă autorități, și populația este surprinsă de activitatea neobișnuită a climei. Nu se aștepta nimeni să ningă în ianuarie, după un decembrie atât de călduros, toți credeau că vine primăvara, ghioceii fiind deja sugrumați în mâinile florarilor de trotuar, acum înghețate și ele de frig și uimire, încălzindu-se strigând după tine în plină stradă ia un ghiocel pentru doamna, hă hă hă. Nu mersi, mai la primăvară.

Hai că asta cu autoritățile surprinse e clasică, dar ce mă roade pe mine este populația surprinsă, surprinsă prea târziu, de fapt. Au 3 televizoare în casă, 2 conexiuni la internet, și totuși nu se informează înainte să plece la drum și ajung să rămână cu mașina în zăpadă, fără provizii și cu odraslele după ei. Din partea mea, și-o merită, dar copiii ăia n-au nicio vină că voi aveți creierul în concediu.

Trenurile au întârzieri de până la 800 de minute! Dacă aud japonezii, se sinucid. Avem trenuri moderne, cu prize și aer condiționat, dar terasamentul tot cel de acum 80 de ani. Bă, eu prefer un tren cu scaune rupte cu care să fac 6 ore până la Brașov decât unul modern care face 8 ore și jumătate, plus întârzieri…

Acum că mi-am aruncat of-ul pe blog, aștept să se termine sesiune și s-o tai la munte (cu prietena, că doar nu de nebun) să fac un om de zăpadă ca ăla din dreapta articolului.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *