E pe bune sau?

Idei preconcepute. Idei auzite de la altii, si “incorporate” in creierasul nostru. Auzim ceva, si credem ca e valabil si in cazul nostru. Dar oare…chiar asa este?

Mi-aduc aminte acum cativa ani, cand aveam pofta sa beau cola ori pepsi noaptea…si parintii imi spuneau ca “nu e bine sa bei seara…pentru ca nu poti dormi”…aiurea. Parca e chiar invers…stii, ma roade gandu ala: Ba ce-as bea un pepsi/o cafea. Si nu pot sa dorm..chiar daca am baut, chiar daca n-am baut. Asa ca n-are rost sa ma chinui, deci ma duc sa beau.

Ne ghidam dupa anumiti stereotipi: Dimineata bem cafea ca sa ne trezim, la pranz bem cafeaua de la pranz..iar seara nu bem, ca nu putem dormi.

Dimineata mancam, ca asa e bine…e cea mai importanta masa, la pranz trebuie sa mancam..ca e masa de pranz si nu poti sari peste. Cina o putem sari cica.

Aiurea ba! Eu nu respect nimic din astea. Beau cappucino/cafea/cola/pepsi oricand mi se scoala ( nu va ganditi la prostii ), mananc atunci cand mi-e foame si mi se rupe de cacaturilea astea, ideile astea preconcepute..care ne fac sa “urmam turma”.

Cate lucruri care ne plac refuzam oare? De ce? Pentru ca o parte a mintii noastre pastreaza o informatie valabila majoritatii?

Tentatiile ar trebui sa fie mai puternice decat cliseele.
Fa ce simti, nu ce spun altii!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *