De ce urasc cersetorii

Articolul 326 din Codul Penal, spune clar si raspicat:
Cerestoria consta in fapta persoanei care, avand capacitatea de a munci, apeleaza in mod repetat la mila publicului, cerand ajutor material.
Pedeapsa? Inchisoare de la o luna la trei ani.

Ca un om normal, care a bagat bine la cap cele spuse mai sus, ma intreb: Daca un singur cersetor a fost amendat de peste 1000 de ori in ultimii doi ani, atunci de ce nu este la inchisoare?

Citand din codul penal: “apeleaza in mod repetat”, imi pun acum intrebarea: Ce inseamna de fapt “apeleaza in mod repetat”? M-as fi gandit la 1-10 ori…si in mod normal, asta ar insemna. Daca peste 1000 de sanctiuni pentru cersetorie, inseamna ceea ce am zis mai devreme, atunci de ce respectivul cersetor nu se afla in inchisoare?
Nu vreau, asta e replica pe care o dau. Niciodata nu mint ca nu am. Pur si simplu, nu vreau sa dau bani de bautura betivului care zace in propria-i urina la colt, si nici bagaboantei care cerseste bani de paine.

Daca-l refuzi, betivul de injura si tot tu esti ala al dracului, daca ii cumperi bagaboantei o paine si i-o dai, asteapta sa pleci si o arunca, injurandu-te. Concluzia e ca tot tu iesi prost din toata “afacerea” asta.
Vreau sa le cos buzele alea cu sarma, tuturor celor care-mi zgarile timpanele cu: “suntem 10 frati acasa” sau cu vesnica replica, ” saptamana asta am mancat doar bataie “…..hai prietene, du-te tare inainte, ca n-am timp sa te ascult, poate am si eu 10 frati acasa, dar nu stau pe strazi sa ma plang.

Vreau multe altele si nu le pot face singur. Dar eu, sunt prea mandru, prea bun si prea dezgustat de oameni ca sa le cer ajutorul. Oricum, voua in general va este mai usor sa-i mituiti, sa le dati un 10 mii acolo, din lasitate sau din mila, decat sa-i reduceti la tacere cu vorba care-i doare: “La munca ba, la munca”

Mi-aduc aminte la mare, cand i-am spus unuia: “La munca tati!”. S-a uitat nedumerit la mine si mi-a zis ” vreau sa-mi iau si eu o paine “….pai da prietene, pentru painea aia, du-te la munca, ce nu e clar?

Va pacaliti singuri, ca n-o sa saraciti, ca este crestineste sa-i ajuti pe cei in nevoie…iar in tot timpul asta, ei va frua. Si ceea ce fura ei, nu se masoara in 10 mii sau o bucata de paine, ci in fericire. Voi ii mituiti si ei va urasc tocmai din cauza asta.

Eh, noi sa fim sanatosi si sa…traiti…bine, ca doar suntem in Romania!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *