De ce merg femeile împreună la baie?

Ştiu că s-au făcut multe glume pe seama asta dar totul a pornit din vremuri destul de îndepărtate dar a prins alte forme în zilele noastre.

Pe vremuri, adică mai prin secolul 19, toaletele, cărora le vom zice generic WC-uri sau bude, erau doar nişte încăperi mici, special amenajate şi aşezate în spatele caselor, aşa cum mai găsim şi acum pe la ţară în unele locuri. Pe vremea aceia, când o femeie se ducea la WC o făcea alături de alte femei. Nu pentru ca să discute ultimele tendinţe în materie de modă sau să-şi aranjeze fardurile, ci pentru protecţie.

Pe de altă pate, bărbaţii se duceau singuri, pentru că puteau să-şi  poarte singuri de griji şi nici măcar nu trebuiau să ajungă la WC, ei făcându-şi nevoie după vreun boschet, zid sau orice altceva. Desigur, în toată treaba asta există şi un instinct de marcare a teritoriului, la fel ca la animale, dar asta e altă poveste. Şi culmea, lucrul ăsta l-am moştenit şi noi, bărbaţii moderni. Ne descurcăm rapid în găsirea unul loc pentru treburile fiziologice.

Deşi la sfârşitul secolului 19 s-a inventat WC-ul cu apă şi, totodată, a fost montat în încăperi speciale în case, obiceiurile au rămas aceleaşi. Femeile merg în „turmă” la baie, şi nu pentru a se apară ci pentru a mai discuta sau cine ştie ce mai fac ele iar bărbaţii merg singuri. De aceia nu o să auzim vreodată replici de genul, Ioane, hai cu mine la baie! Dar în schimb vom găsi foarte rapid un loc de uşurate, după ziduri, copaci şi aşa mai departe.

Poate crezi că aberez, dar toată treaba e pe bune, am citit despre asta într-o carte în care 2 tineri au făcut cercetări în acest scop şi multele altele ce se întâmplă în viaţa de zi cu zi. Partea asta mi s-a părut destul de amuzantă ca s-o povestesc aici, pe blog.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *