Cum ar fi daca…

Spui ca e greu sa traiesti cu parintii. Sunt de acord cu tine, exista anumite dezavantaje: te streseaza, te zapacesc, iti poarta prea mult grija, nu te lasa sa faci ce vrei, etc. E normal, sunt parinti si iti vor binele, “chiar daca acum nu intelegi, imi vei da dreptate mai tarziu”. Total de acord. Stii sigur ca nu iti vor raul, daca ti l-ar vrea, probabil te-ar lasa sa faci ce vrei, nu le-ar pasa de soarta ta: cu cine umblii, ce faci, cand vii acasa, cand pleci de acasa, daca ai mancat azi, daca ai bani si asa mai departe.

Gandeste-te cum ar fi sa traiesti cu persoane in varsta. Si cand spun in varsta, ma refer la persoane de 65-80 de ani. Daca tie ti-e greu cu ai tai parinti, cum iti va fi cu batranii? Probabil spui ca e usor, adorm repede , ii inchizi la ei in camera, ii incui si iti chemi “tovarasii” sa dai o petrecere beton. Cam asta ar face un cocalar fara pic de bun simt.

In schimb, daca ai cei 7 ani de acasa, te asigur ca nu vei face asta pentru ca ai bun-simt si repsecti persoanele in varsta, in limita posibilitatilor.Imi aduc aminte ca acum cativa ani ( 1 sau 2 ) aveam o colega de undeva de la tara, care statea in gazda la niste batrani. Batrani de-aia comunisti. N-avea voie sa faca dus decat sambata (adica avea voie sa faca oricand, numai ca apa calda era pusa in functiune doar sambata ) , fara televizor, fara iesiri in oras, chestii de genul. Nu mi se pare normal.

In primul rand mi se pare absurd sa nu te speli ( acu iti dai seama de ce miros unele persoane in varsta asa frumos? ECONOMIEEE!! ), apoi sa stai aproape pe intuneric, becuri de 20…sa nu consumi. Pare mai rau ca la inchisoare. Poate nu va vine sa credeti ca lucrurile astea se intampla, dar credeti-ma ca da. Nu spun ca toti batranii fac asta, insa trebuie sa recunoastem ca dupa o anumita varsta incep sa o ia pe aratura. Si ce e mai rau decat un batran nebun? Exact! Doi batrani nebuni! Imagineaza-ti doar…cum ar fi daca ai locui cu astfel de persoane si daca ti se pare atat de rau , comparativ cu traiul cu parintii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *