Crearea si intelegerea fericirii

De-a lungul istoriei umane, putine lucruri au fost dezbatute de filozofi atat de des si atat de profund ca natura fericirii. Este o iluzie sau o stare de multumire, fie prin a elimina anxietatea sau prin atingerea unei stari de satisfactie a vietii? Este pur si simplu un sentiment de placere? Ce inseamna, mai exact, sa fii fericit?

Daca analizam ce anume, creeaza mai exact fericirea, trebuie sa ne amintim ca noi oamenii avem nevoi si suntem in mod fundamental fiinte emotionale. Suntem definiti in primul rand prin natura noastra emotionala, care formeaza moduri de viata ce ne fac fericiti si nevoile noastre ca persoane. Fericirea este, cel mai probabil, implinirea acestor nevoi personale, profunde si complexe.

In timp ce aceste nevoi sunt diferite pentru toata lumea, intr-un echilibru exact si intens, ele tind sa implice o serie de teme similare, cum ar fi: atingerea unui sentiment de securitate, o perspectiva pozitiva, controlul asupra vietii, sanatate etc.Nefericirea, de obicei, rezulta dintr-o deficienta intr-unul dintre domeniile mentionate mai sus.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *