Cine esti de fapt?

Incepi cu munca de jos, esti femeie de serviciu. Muncesti cinstit si iti meriti banii. Nu ai nici o pretentie, nimic de obiectat, doar faci ce ai de facut si gata.
Seful te observa si isi da seama ca esti o femeie care vrea ceva de la viata, dar poate ca nu ai avut sansa asta pana acum. El te poate ajuta, iti poate oferi sansa pe care ti-ai dorit-o de mica.

Ora 23:22, tu inca mai maturi. Seful iese din birou si te zareste. Nimeni, liniste totala. Cand il vezi, simti ca inima o sa-ti explodeze, insa esti prea mica, nesemnificativa pentru el, asa ca lasi ochii in pamant si iti continui treaba. Ajunge la tine si te saluta, iti demonstreaza ca are respect pentru oricine, indiferent de pozitia lui, indiferent de bani si indiferent de ce va spune lumea. Iti spune: “Buna seara draga doamna”, simti ca picioarele cedeaza si nu poti sa-i raspunzi la salut imediat. Te balbai, lasi ochii in pamant si ii raspunzi respectuos. Iti spune ca te apreciaza, ii place de tine ca esti muncitoare si ca ar vrea sa-ti ofere un post mai bun in cadrul firmei. Iti spune sa vii maine la el in birou ca sa stabiliti detaliile.

Noaptea trece greu pentru tine, insa imediat ce se lumineaza te imbraci si pleci spre serviciu. Bineinteles, astazi esti eleganta. Intri in cladire si nimeni nu te recunoaste. Fata de la receptie te saluta, desi pana acum nici macar nu se uita la tine. Ajungi in biroul sefului. Iti spune ca ai sansa sa devii cel mai important angajat al firmei. Ai cunostinte de matematica si fizica, stii putina informatica si ceva engleza, deci poti ocupa o functie in firma. Iti da o masina ca sa eviti circulatia cu mijloacele de transport si un salariu maricel, de 13 ori mai mare decat cel pe care il aveai inainte.

Usor usor, te inveti cu noua munca, noul stil de viata si incepi sa uiti ce ai fost si ce esti acum. Ai acelasi aer de superioritate pe care il aveau si ceilalti cu tine, ignori femeile de serviciu si pe colegele cu o functie mai slaba decat a ta, incepi sa fii o noua “sefa” in cadrul firmei. Te simti implinita, te razbuni pe toti cei ce te-au calcat in picioare, insa nu iti dai seama ca raspunzandu-le cu aceeasi moneda devii ca ei: o persoana rece, uracioasa, care nu are pic de rusine, pic de mila.

Seful te cheama in birou. Iti spune ca este foarte multumit de munca ta, insa atitudinea ta lasa de dorit, il deranjeaza atat pe el cat si pe ceilalti angajati. Te concediaza, iti ia masina si iti ofera, numai daca accepti postul pe care l-ai avut inainte. Stiind ca nu te poti angaja in alta parte, nu ai ce face si accepti. Te intorci la viata pe care o aveai inainte, insa ai pierdut mult, si nu neeaparat bani, masina, satisfactia unei slujbe care te multumeste, ci ai pierdut Respectul celorlalti.

Crezi ca e timpul sa te schimbi?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *