Ce ti-e si cu…

Gandurile astea. Stateam si ma gandeam azi, cautand printre miile mele de idei ceva interesant – intr-o ora de fizica, ce devenea din ce in ce mai plictisitoare. Era 9 dimineata, cerul innorat, liniste deplina afara…o colega citeste referatul. Se vede clar ca nu o asculta nimeni, profa e si ea departe cu gandul. Senzatia de somnolenta te doboara usor, usor dar sigur…de-odata, se deschide geamul si un aer rece patrunde in clasa.

Parca ne-am mai trezit putin, dar e doar o iluzie Ochii mi se inchid…imi vine sa dorm..si pun capul pe banca. Mi-aduc aminte de praf, ma ridic repede…era prea tarziu. Si de-odata, imi pun o intrebare, o intrebare la care probabil nu voi gasi prea curand un raspuns: Cum e mai usor sa faci bani? Cu trupul sau cu intelectul? Primul lucru la care m-am gandit, a fost … salonul auto.

Ma gandeam la fetele alea frumoase, care suporta 10 ore pe zi tot felu`de persoane care vin sa le fotografieze ( e clar ca masinile nu sunt atractia principala ), ma gandeam cum o fi sa te freci 10 ore de o bucata pretioasa de metal, apoi sa pleci acasa, sa te reintorci in lumea ta, metrou, tramvai, autobuz..aceeasi strada intunecata, un bec ce trebuia sa fie aprins, intunericul de pe scara si mirosul ce te imbie la intrare..apoi caldura casei tale, caldura unei familii…sau poate doar o camera rece, intunecata, o camera in care ti-ai petrecut o perioada din viata. O camera plina de amintiri, de ganduri si de senimtente. O camera care stie mai multe decat oricine, o camera pe care iti place s-o numesti “constiinta”.

Mi-aduc aminte in clasa a 10-a, cand in ora de fizica ma lua mereu somnul. Vlad, care avea acelasi chef vizibil de ora ca si mine, ma striga si-mi face semn sa ma uit pe geam. Ma uit, si ma intreaba: “Ce vezi?”….raspunsul era unul singur, de fiecare data: “Libertate!“. Ne-am amuzat pe moment, dar asta e adevarul pur. Am nevoie de libertate!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *